Wednesday, 22 February 2017

FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER NURRAYSA

KINI BERWAJAH BARU !

PROMOSI RM 29.90 sahaja !

Pos RM7(sem), RM11(ss)

Whatsapp: 013-4548049

KULIT YANG SESUAI DENGAN LOOSE POWDER?

♥loose powder fungsinya sendiri untuk membuatkan kulit nampak matte dan ianya menyerap minyak di muka..jadi untuk kulit berminyak sangat2lah digalakkan untuk menggunakan loose powder ni

♥untuk kulit kering..tak sesuai sebab bila apply loose powder..kulit akan jadi kering dan merekah
*tips selepas pakai sabun, pkai dd glowing moist cake dan loose powder untuk nampak lebih berseri.


Loose powder merupakan bahan yg berbentuk serbuk dan biasa disebut dengan bedak tabur. Berfungsi utk "mengunci" foundation agar tahan lebih lama kerana dapat menyerap minyak di wajah..


KELEBIHAN & FUNGSI LOOSE POWDER

♥mempunyai spf15
♥loose powder digunakan untuk setkan foundation atau concealer untuk tahan lebih lama..
♥loose powder selalunya akan nampak neutral bila di apply..dan hanya perlu gunakan sedikit sahaja..tetapi kalau nak lebih coverage boleh digunakan lebih sedikit..walaupun pakai banyak..

♥loose powder akan rasa ringan di muka.
♥texture loose powder lebih halus dari powder2 yang lain..
loose powder boleh buatkan

kulit kita nampak matte dan ianya menyerap segala minyak di muka..
💜 kulit kelihatan gebu


KANDUNGAN:::
-talc
-mica
-marine collagen
- magnesium stearate
-pearl powder
-titanium dioxide
-Zinc oxide
-fragrance
-C1 77491(Iron oxide)












Ada yang tanya..😊

✅"Sis, yang mana lagi best antara DD Moist Cake dengan Loose Powder?"

🌷Sebenarnya dua2 pun best. Cuma mungkin sesetengah orang sesuai dengan salah 1 je.

🌷Orang yang kulit berminyak, sesuai guna Loose Powder. Sebab sifat dia boleh menyerap lebihan minyak pada muka. Cuma spf lebih rendah berbanding DD Moist Cake iaitu spf15. So, kena guna sunscreen cream (UV cream)

🌷Kalau DD Moist Cake sesuai untuk semua kulit. Orang yang tak suka make up berlapis2 pun sesuai. Sebab dalam ni dah ada foundation+concealer+powder. Spf pun lebih tinggi iaitu spf50. Tak nak guna uv cream pun dah okey😊

🌷Kalau nak nampak lagi glowing dan flawless, boleh guna DD Moist Cake kemudian apply Loose Powder 😍

Tu yang buat " Now, Everyone Can Be Beautiful" ....Including YOU!
WHATSAPP: 013-4548049

No comments:

Jom Follow Fb !